SEKS als cardiotraining!

Iedere sporter kan zijn eigen redenen hebben om aan cardiotraining te doen. Zo kun je met cardiotraining gewicht verliezen, je conditie verbeteren en je algehele gezondheid op peil brengen. Maar het mooie aan cardiotraining is dat het ook kan bijdragen aan een beter seksleven. Dat is een erg prettige en positieve bijkomstigheid van het sporten. We leggen uit wat de voordelen kunnen zijn van seks als cardiotraining. Maak kennis met: ‘Sexercise’

Door het doen van cardiotraining kom je in een steeds betere conditie en verbetert je uithoudingsvermogen. Je kan een training speciaal aanpassen op het creëren van extra uithoudingsvermogen om op die manier juist een betere conditie te ontwikkelen. Vooral cardiotrainingen zoals rennen, crosstrainen en fietsen dragen bij aan een goede cardiovasculaire training. Je hart, je longen en je spieren worden getraind om in allerlei situaties optimaal te functioneren, ook tussen de lakens. Wist je trouwens dat je met seks tussen de 15 tot 325 calorieën verbrandt

Positieve stemming

Een goede cardio workout geeft je extra energie en verbetert je humeur. Je stimuleert met cardiotraining namelijk het vrijkomen van endorfine, het gelukshormoon. Daarnaast helpt regelmatige cardiotraining voor een minder gestrest gevoel en is het een manier om je te ontspannen. Een goed humeur zorgt ervoor dat je natuurlijk ook vaker zin hebt en zelfverzekerder bent over je lichaam. Allemaal punten die in de slaapkamer van pas komen. Bij mannen die het regelmatig doen is het testosterongehalte overigens ook hoger, wat weer positieve effecten kan hebben op je training en je stemming.

Zelfvertrouwen

Een gezonde levensstijl en een gezond lichaam draagt natuurlijk bij aan je zelfvertrouwen. Als je regelmatig cardiotraining uitvoert helpt dit met afvallen en het shapen van je lichaam, wat weer bijdraagt aan extra zelfverzekerdheid. Daarnaast helpt de toegenomen geslachtsdrift bij vrouwen dat het lichaam meer oestrogeen aanmaakt. Hierdoor wordt hun haar glanzender en gladder. Wist je dat vrouwen die regelmatig seks hebben minder vaak ziek zijn?

Wetenschappers van de Monash University hebben 300 vrouwen tussen de 20 en 64 jaar onderzocht en daaruit bleek dat vrouwen die minstens 2 keer per maand seks hadden met hun partner minder gezondheidsklachten hadden dan de dames die minder vaak actief waren in de slaapkamer.

Bloedcirculatie

De edele delen van mannen en vrouwen hebben extra baat bij een goede bloedtoevoer. Bij de verbetering van de bloedcirculatie in deze edele delen vertaald zich in intensere gevoelens en betere prestaties in bed.
Bevordering bij klachten

Wanneer je gezondheidsproblemen hebt zoals hartklachten, oververmoeidheid en een slechte weerstand dan kan cardio je zeker helpen om een gezonder lichaam te creëren. Je lichaam heeft training nodig om gezond te worden en kracht te krijgen. Daarnaast kan cardiotraining ook bijdragen aan een veelvoorkomend kwaaltje onder mannen namelijk: erectieproblemen. Een goede bloedcirculatie draagt bij aan een goede bedprestatie en ook aan een goede emotionele gezondheid.

Overtraining

Wanneer je té voor een woord zet is het nooit goed, teveel trainen is dan ook in plaats van een boost voor je seksleven een echte domper. Té werkt alleen bij TEvreden, meer is beter is hier dus zeker niet van toepassing. Wanneer je teveel traint kan dit leiden tot oververmoeidheid, lusteloosheid en afname van lust in de slaapkamer. Ook je weerstand wordt verlaagd door overtraining, dit komt doordat teveel trainen het immuunsysteem aanpast. Wanneer je uitgeput bent heb je natuurlijk al helemaal geen zin in seks.

Sven Wilms
BodyMove

0 Comments

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>